fbpx

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

Алгинатна маска

Бърза и ефективна помощ за кожата в стресова ситуация е алгинатната маска за лице. Как да я използвате и каква полза носи, ще разкажем точно сега.

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

Какво е алгинатна маска?

Алгинатната маска за лице е средство за възстановяване на уморена и бледа кожа. Когато се нанася върху кожата, такава маска се пластифицира, осигурявайки дренажен и лифтинг ефект.

Какви са ефектите от алгинатна маска:

 • подобряване на тонуса на кожата;
 • стесняване на порите;
 • премахване на признаци на умора.

Обикновено се произвежда под формата на сух прах, който се разрежда с вода при стайна температура или с активатор. След това получената маса се нанася върху лицето и се втвърдява за 15 минути, образувайки маска.

Алгинатната маска е отлична профилактика против стареене на лицето, шията, деколтето. Върху кожата на тялото проявява своите антицелулитни свойства. Резултатът преди и след е впечатляващ.

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

Съставки на алгинатната маска:

Основата на всяка алгинатна маска се състои от два важни компонента:

 1. Диатомит – слоеве от вкаменени подводни морски растения, с частици от най-древните панцерни.
 2. Алгинатът е естествен полимер с високо молекулно тегло, извлечен от кафяви водорасли. Той е отличен сгъстител и щедър източник на минерали. Има изразен дренажен и стягащ ефект.

Алгинатните маски съдържат и други ценни компоненти:

 • Хиалуроновата киселина – задържа влагата в клетките на кожата.
 • Витамин С – изсветлява, има общ антиоксидантен и анти-стареещ ефект.
 • Въгленът – почиства порите.
 • Алое -действа успокояващо.
 • Зеленият чай – има антибактериални свойства.
 • Спирулина – има подмладяващ ефект.
 • Лимонената трева – действа като антисептик.
 • Centella asiatica – стимулира синтеза на колаген в кожата.
 • Коензим Q10 – е антиоксидант.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

Защо е полезна алгинатната маска и по какъв начин?

Основната цел на алгинатната маска е да върне кожата в свеж вид, да я освободи от токсините. Лицето придобива приятен цвят и сякаш е осветено отвътре. Веднага след нанасянето се забелязва и лифтинг ефектът – контурите на лицето стават по-ясни, бръчките се изглаждат. Това се случва не само поради активните съставки, но и поради самия процес на стягане, когато маската се превръща в доста плътен филм.

БЕЗОПАСНОСТ:

Алгинатната маска е универсална и хипоалергична, подходяща за всички типове кожа, включително най-чувствителната и възрастова.

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

По правило алгинатната маска за кожа не представлява никаква опасност. Тя е хипоалергична и практически няма противопоказания. Въпреки това, тези, които са алергични към морски дарове или йод, трябва да бъдат внимателни, а при наличие на онкологични заболявания, при обостряне на хронични заболявания и при увреждане на кожата в зоната на третиране, трябва да се въздържат от използване на маската.

Начин на прилагане:

Маската представлява прах, който при контакт с вода образува гелообразна субстанция, която при втвърдяване се превръща в материал, подобен на каучук. Нанася се по масажните линии на дебел слой върху предварително почистена кожа със специална шпатула. Клиентът трябва да е в легнало положение.

Алгинатната маска възстановява тонуса и блясъка на кожата.

За защита на веждите и миглите, като правило, се използва мазен крем. За засилване на ефекта на маската, преди нанасянето й върху кожата, може да се нанесе допълнителен серум, емулсия или друго избрано от козметика средство. Пластифицирането на маската настъпва 10-15 минути след нанасянето й, а отстраняването й става след 30 минути.

В същото време не е необходима вода, за да я премахнете, просто се издърпа долния ръб на маската нагоре и се отстранява с единична пластмасова отливка, която повтаря формата на лицето. След алгинатната маска кожата се избърсва с тоник, ако е необходимо, се нанася крем или серум.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции