fbpx

Лазерно обезкосмяване – пореден начин за премахване на космите или начин за да се отървете от космите завинаги?!?

Лазерно обезкосмяване - пореден начин за премахване на космите или начин за да се отървете от космите завинаги?!?

Лазерно обезкосмяване – пореден начин за премахване на космите или начин за да се отървете от космите завинаги?!?

Като цяло, от еволюционна гледна точка космите по тялото имат доста предимства: вежди и мигли – предпазват очите от пот и мръсотия; косата в ушите – предпазва от мръсотия, прах и насекоми, в носа помага за загряване на въздуха; по тялото – регулират температурата. Съвременният човек обаче не се нуждае от такъв род допълнителни функции. Достатъчно ни е, че косата расте по главата, а при мъжете понякога и по лицето. А останалата растителност, като цяло, може да се припише на атавизъм (признаци, съществуващи у по-далечни прадеди, но престанали да бъдат нормални за по-новите поколения). Затова в тази статия ще ви покажем как да се отървете от космите по тялото завинаги, така и ще изложим и алтернативните, но не и най-ефектнивните начини.

Как да се отървете от космите по тялото завинаги??

Един от най-ефективните методи за обезкосмяване е лазерната епилация. Всъщност, затова е толкова търсена напоследък. Нека да разгледаме какво представлява процедурата.

Young woman strokes her perfectly smooth legs

Подготовка за лазерната епилация:

Преди да се запишете за процедурата за премахване на космите по тялото с лазер, трябва да се подготвите. Първо, най-малко 14 дни преди насрочената процедура трябва да се изключи тен. Това се отнася както за тен в солариума, така и под слънцето: на плажа, на шезлонга и т.н.

Второ, два-три дни преди процедурата косата трябва да се обръсне, за самата процедура косъма трябва да е 2-3 милиметрова дължина. Разбира се, трябва предварително да посетите козметолога. Такова предварително посещение е необходимо, за да може специалистът да Ви консултира относно сама процедура и как да се грижите за кожата си след лазерна процедура. В допълнение към консултацията, козметологът ще направи и пробен анализ. Това е необходимо, за да проверите дали имате някакви противопоказания и ако няма такива, специалистатът ще може да избере оптималните параметри на лазерното устройство.

Процедурата може да има следните противопоказания:

1.Свеж (на по-малко от две седмици) тен или прекалено тъмна кожа.

2.Захарен диабет.

3.ХИВ.

4.Огнища на възпаление в зоната на лазерно лечение.

5.Злокачествени новообразувания по тялото.

6.Инфекциозни заболявания на кожата.

7 Епилепсия

8.Неизлекувани кожни лезии (порязвания, травми) в зоната за лазерно третиране.

Това са основните ограничения за процедурата на лазерната епилация по тялото. Затова на консултацията е по-добре да информирате Вашия специалист, ако имате хронични заболявания или алергии.

Процедура за лазерна епилация

Процедурата се провежда с очила. И това се отнася не само за самия специалист, но и за клиента. За тази процедура в нашия център използваме съвременен диоден александритен лазер Razorlase. Това устройство генерира светлинни импулси с определена дължина на вълната, поради което светлината прониква до определена дълбочина в кожата, достигайки космения фоликул. Космите съдържат пигмент, който им придава тъмен цвят – меланин. Той поглъща лазерния лъч, като в същото време се нагрява. Самият фоликул също се нагрява, след което се разрушава. В рамките на няколко седмици косъма пада. Обикновено процедурата не изисква използването на болкоуспокояващи. Но ако се третират зони с нежна кожа (например, подмишниците или интимната зона), може да се приложи упойка.

Специалистът работи върху избраната от Вас зона, процедурата е достатъчно бърза: от няколко минути до един час. В края на процедурата специалистът ще определи датата за следващата среща.

Периодът след процедурата

Много хора обръщат внимание на факта, че след процедурата кожата се зачервява. Но това е напълно нормално за този вид процедура. И зачервяването преминава доста бързо. Що се отнася до забраните за следпроцедурния период, те са прости и не засягат особено ежедневието. Най-важното е да не правите тен в продължение на 2 седмици. Също така е важно да не се премахват космите след лазерно излагане с кола маска, бръснач, пинсети и др. Не забравяйте, че те трябва да изпаднат сами. Също така козметологът може да Ви даде и други препоръки. Най-често обаче предписанията се ограничават до тези два пункта.

Колко време отнема курсът на лазерна епилация по тялото?

Ще са необходими от шест до осем процедури, за да се отървете от космите по тялото завинаги. Защо една сесия не е достатъчна, нали косъма умира? Както споменахме по-горе, лазерният лъч се абсорбира от меланина. Само космите, които са започнали да растат, тоест са в етап на растеж, имат достатъчно количество от този пигмент. Всъщност такива косми са мнозинство, тоест по-голямата част от него се отстранява още при първата сесия, което означава, че следващия път ще се появи по-малко косми. В същото време има и „спящи“ косми – тези, които са в стадия на сън. Те изобщо нямат пигмент, така че лазерът не им влияе по никакъв начин. Те се появяват и след отстраняването на предишната „партида“ косми. Ето защо има нужда не от една, а от няколко сесии, за да се отървете от космите си завинаги. Отбелязва се, че интервалите между сесиите ще се увеличават с напредването на хода на лазерната епилация.

Други варианти за премахване на космите по тялото

Не е тайна, че епилацията не се ограничава до използване на лазер. Има няколко други начина за премахване на излишните косми по тялото. Нека изброим основните:

  1. Бръснене. Методът, може да се каже, е древен като света и прост като камък. Между другото, поради своята простота той е популярен и днес. Същността е следната: върху кожата се нанася средство за омекотяване на кожата: гел, пяна или дори сапунен разтвор. След това космите се обръсват с бръснач. Накрая пяната се отмива; ако остане част от космите, процедурата се повтаря. Всичко изглежда много просто. Въпреки това, не забравяйте за недостатъците на бръсненето. Първо, не можете да премахнете завинаги космите с бръснач. Този метод за премахване на космите има един от най-краткосрочните ефекти: след няколко дни космите на обръснатата област ще се появят отново. Второ, след бръснене кожата може да бъде раздразнена. Особено ако използвате некачествена машина или остриетата в нея са тъпи. Трето, бръсначът е лесен за порязване, въпреки че се счита за безопасен. Разбира се, няма да има сериозни порязвания с бърз кръвоток, но малките рани с щипеща болка са възможни. Четвърто, острието отрязва само частта от косъма, която е над кожата. Следователно са възможни врастнали косми.
  2. Кола маска. Друг начин за премахване на нежелателните косми. Извършва се с восък, нагрят до вискозна консистенция. Масата се нанася върху епилираната зона със специална шпатула и се изглажда. След това восъкът се оставя да изстине за известно време. После лентата с восъка се откъсва рязко, като същевременно премахва космите. Разбира се, кола маската не може да премахне завинаги космите по тялото, но ефектът все пак ще бъде по-дълъг, отколкото след бръснене. Вероятно всеки знае за недостатъците на тази процедура. Най-важното от тях са неприятните чувства и болка, които никога няма да забравите: мнозина смятат този метод за най-болезнения. Освен това, ако направите грешка при подготовката на масата за нанасяне, можете да се изгорите. Съществува и риск от врастнали косми.
  3. Шугаринг. Аналогично на предишната процедура, но вместо восък се използва състав на базата на захар. Извършва се по приблизително същия начин, недостатъците са същите. Въпреки това, според някои твърдения, шугарингът е по-малко болезнен.
  4. Лосион или крем. Съставът на такива продукти включва компоненти, които разрушават косъма. Въпреки това, тъй като фоликулът не е повреден, можете да забравите да се отървете от косата завинаги с помощта на крем. Се унищожава само външната част на косата, така че много бързо ще се появи нова растителност. Преди да приложите крема върху кожата, трябва внимателно да прочетете инструкциите и да се запознаете със състава, тъй като е възможна алергична реакция. Но това е абсолютно безболезнена и проста процедура.
  5. Епилатор. Това е малко електромеханично устройство, което оскубва космите с помощта на малки пинсети на подвижна ролка. Предимствата на епилатора включват относително ниската цена, продължителността на ефекта (до три седмици), възможността да третирате повечето зони самостоятелно. Този метод обаче има и отрицателни страни. Първо, болезненост, тъй като космите се изтръгват от корените. Особено в зони с деликатна и тънка кожа. Например в зоната на бикини или подмишниците. Второ, има голям риск от врастване на косата.

Предимства на лазерната епилация

Както можете да видите, ако търсите начин да се отървете от нежеланото окосмяване завинаги, тогава лазерната епилация печели по множество критерии:

  1. Без болезнени усещания, присъщи на кола маска, шугаринг, механичен епилатор. Всъщност процедурата е възможно най-удобна, дори в интимната зона, в подмишниците и в други чувствителни зони.
  2. Няма риск от врастнали косми след процедурата, тъй като фоликулът отмира и растежът на косъма спира.
  3. След лазерната процедура няма дразнене, рани, изгаряния или други увреждания на кожата.
  4. И най-важното, когато завършите пълния курс и следвате всички предписания, дадени от специалиста, лазерната епилация ще Ви позволи да се отървете от нежеланото окосмяване завинаги.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции