fbpx

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

10 въпроса за лазерна епилация към водещия специалист в областта на лазерна епилация.

❓Какви са особеностите на лазерната епилация на кожа с тен?

При извършване на процедури за лазерна епилация на кожа с тен съществува риск от изгаряния и пигментни петна. За да избегнете негативните ефекти върху кожата, препоръчваме да се работи с ниски честоти и да се намали времето. Но най-добрия вариант е да се отложи процедурата.

❓Колко клиенти са се отървали напълно от космите по тялото?

100%. Постигането на желания резултат зависи от структурата на косъма, фототипа на кожата и броя на извършените процедури.

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

❓Действа ли подмладяването на диоден апарат?

Основната цел на диодния лазер е епилация.

❓Колко процедури са ви необходими, за да премахнете цялото окосмяване?

Всички косми не могат да бъдат премахнати. След курса все още остава определена растителност под формата на мъхчета – меки косъмчета. Но е напълно възможно да се доближите до желания ефект (90%) за 8-12 процедура. Но не забравяме за поддържаща процедура веднъж на 6-12 месяца.

❓Колко гел трябва да се нанася?

Гелът се използва за плъзгане на устройството по кожата. Когато прозорецът на манипулата се отдели от повърхността на кожата, се образува въздушен слой и лазерният лъч започва да се пречупва, което причинява неприятна болка. За да избегне болка и голямо парене се използва гел.

 

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

❓От какво зависи времето на процедурата?

Продължителността на процедурата зависи от редица фактори:

  • Размер на третираната зона
  • Цвят на косата (русата коса ще отнеме повече време за отстраняване)
  • Кожна реакция (ако се появи хиперемия или зачервяване, процедурата трябва да се прекъсне) При работа с високи енергийни параметри процедурата ще отнеме по-малко време.

❓На какви интервали трябва да се правят процедурите за лазерна епилация?

Назначават се индивидуално за всеки клиент.

Когато извършвате процедура за лазерна епилация на тялото (без зоната на лицето), обикновено първите 3 процедури се правят с интервал от 30 дни/1 месец. Като постепенно интервалите се увеличават до 5-6 седмици. Последните процедури се правят с интервал от 40 дни-2 месеца. Поддържащите процедури се правят веднъж на половина – 1 година.

❓Манипулата трябва ли да се увие в стреч фолио?

Не, няма нужда. Залепващото фолио по никакъв начин не пречи на преминаването на бактерии и вируси. За да добра и сигурна защита, се дезинфекцира накрайника на манипулата след всеки клиент.

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

❓Причинява ли лазерна епилация рак?

Едно от най-големите заблуждения при прилагането на технологиите за трайно обезкосмяване е свързана с твърдението, че лазерната епилация е възможно да причинява рак на кожата.

Разглеждайки причинителите на рак по кожата , най-опасни са рентгеновите и гама лъчите, известни като високочестотни йонизиращи лъчения. И

зточниците за тези йонизиращи лъчения могат да бъдат както природни (радонов газ), така и вследствие на дейности на човека  (производство на ядрена енергия, ренгенография, други).

Когато това йонизиращото лъчение преминава през тялото, това може да причини директно увреждане на ДНК на клетката и потенциално да доведе до рак на по-късен етап.

За разлика от него , лазерната енергия в процедурите за лазерна епилация използва нейонизиращо лъчение.

Светлинната енергия от тези лазери всъщност остава повърхностно, тя остава на нивото на кожата.
Импулсите от светлинна енергия, използвани при терапиите на лазерна епилация, са предназначени само за загряване и унищожаване на космените фоликули. Въпреки че някои жени са загрижени за третирането на области от тялото в близост до репродуктивните си органи, експертите твърдят, че няма допълнителен риск.

❓Може ли да се прави лазерна епилация по време на бременост?

Много специалисти съветват да не се подлагате на лазерна епилация, докато сте бременна. Лазерната епилация е безопасна, но в момента няма дългосрочни проучвания, които да анализират въздействието на лазерното третиране на косъмчетата върху плода на бебето. Поради тази причина е най-добре да играете на сигурно. Изчакайте, докато родите, за да започнете процедурите за лазерна епилация.
Медицинските специалисти обикновено приемат, че лазерната епилация е безопасна по време на кърмене, но лазерните терапевти отказват в процедурата, понеже не се правят експерименти както на бремените жени, така и на кърмещи. Затова хубаво е процедурите да бъдат отложени.

Бонус въпрос! ❓Може ли да се прави лазерна епилация по време на цикъл?

10 въпроса към топ специалист по лазерна епилация.

Краткият отговор е да.

Научни изследвания не подкрепят опасенията, че лазерната епилация по време на менструация може да бъде по-рискова или по-малко ефективна. Тази процедура обикновено не представлява риск, свързан с менструалната кръв или хормоналните промени. При повечето жени се наблюдава по-малко дискомфорт по време на този период. Защо?

Един от основните фактори е намаленото ниво на естроген по време на менструация, което може да доведе до по-слаб растеж на космите. Това означава, че космите са по-тънки и не толкова здрави, което може да направи процедурата по-комфортна.

Винаги, когато имате някакви притеснения е най-добре да се консултирате със сертифицициран специалист по лазерна епилация.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции